Samling utanför ditt områdesombud kl 10.00

Du hittar adressen till ditt områdesombud på https://segelkobben.se/samfalligheten/styrelsen.

För områdesombuden gäller att de ska samlas utanför sitt markombud kl 09.30

Markombuden för respektive område är:
Norra Läget - Eva-Maria Goding, NL 7
Södra Läget - Kryzysztof Kolarczyk, SL 154
Nedergården - Rickard Malmborg, NG 246

Ansvarig för städdagen är Thomas Goding, markansvarig i styrelsen. Du kommer under dagen att kunna söka upp våra funktionärer som ska bära reflexvästar av olika färger: Markansvariga – Ljusgrön. Markombud – Signalgul. Ordförande – Rosaröd.

För Markansvariga och Markombuden:

Innan städdagen ska våra Markansvariga i styrelsen ha informerat Markombuden om de arbetsuppgifter som ska utföras samt lämna ut material till städdagen. Om något skulle vara oklart inför städdagen finns alltid möjligheten att samråda med Markansvariga i styrelsen. Markansvariga har tillsammans gått igenom vilka arbeten som skall prioriteras och gå före andra arbeten under städdagen. Markansvariga informerar respektive Markombud om dessa arbeten och prioriteringar. Det är viktigt att Markombuden sedan fördelar arbetsuppgifterna till Områdesombuden på ett sådant sätt att alla fastigheter är med i arbetet under hela städdagen.

För alla fastighetsägare (förutom Markansvariga/Markombuden):
Klockan 10:00 på städdagen ska alla fastighetsägare samlas utanför respektive Områdesombud för fördelning av arbetsuppgifter.

En lista över årets Områdesombud finns på vår hemsida https://segelkobben.se/samfalligheten/styrelsen.

Det är naturligtvis tillåtet att börja städningen tidigare, men respektera tiden för samling! De fastighetsägare som inte kan delta under städdagen ska kontakta sitt Områdesombud innan städdagen för att få uppgifter att utföra vid annan tidpunkt. Vid samlingen delas arbetsuppgifter, soppåsar samt annat material ut. Det kan tyckas onödigt att alla ska behöva samlas, de flesta känner ju redan till ”sitt ansvarsområde”. Ibland finns det dock större och tyngre arbetsuppgifter som måste utföras. Då gäller det att alla hjälps åt för att sedan återgå till sina gamla vanliga rutiner. Alla kan bidra under städdagen! De som är lite äldre och/eller inte känner sig i fysisk form ska naturligtvis inte jobba ihjäl sig. De kan i stället t.ex. sitta barn- eller containervakt, sköta grillarna eller bara komma med goda råd. Det finns arbetsuppgifter för alla!

Några allmänna förhållningsregler:

  • Kontrollera all park- och lekutrustning. Skruva åt lösa skruvar m.m.
  • Klipp häckar och buskar så att de inte växer ut på våra gator och skymmer sikten eller gör gatan för smal.
  • Gångvägarna till lekplatserna ska också vara klippta så att de inte är onödigt smala och så att öppningen ut mot bilgatan inte är dold. Detta för att öka säkerheten för våra barn.
  • Ogräset i våra sandlådor och runt klätterlekar och gungor måste rensas bort mycket noggrant. Detta görs bäst genom att gräva upp ogräset med rötterna.
  • Det sly ni tycker är för mycket eller på fel plats ska tas bort. Detta görs bäst genom att trampa ner en spade 10-15 cm från roten, bryta till på spaden och sedan rycka upp slyn. (Klipp inte bort slyn, det leder bara till ökad tillväxt av sly och ett större, framtida problem.)
  • Finns det sönderkörda gräsytor som behöver repareras? Försök placera tillbaka grästorven, stampa till den ordentligt, jämna av med lös jord och så gärna i lite nya gräsfrön.
  • Sopa eller kratta bort grus från gräsytorna ut till på tex gångvägarna till våra lekplatser.

Containrar kommer att finnas uppställda på följande infartsparkeringar och vändzoner:

  • Norra Läget 57
  • Södra Läget 101
  • Nedergården 212
  • Nedergården 264.

Se till att det finns gott om lediga platser att ställa containrarna på under fredagen innan städdagen.

Det är förbjudet att slänga annat än trädgårdsavfall i containrarna. Sopsäckar måste tömmas! Inga sopor får läggas utanför containern. Om annat skräp slängs i containern får föreningen betala en väldigt dyr sorteringsavgift. Samtliga grenar/löv måste kastas i containrarna.

I den mån som man har eget trädgårdsavfall som man vill kasta i containrarna så kan det göras efter klockan 16.00 på söndagen förutsatt att det finns plats i containern. Respektera detta så att det samfällda avfallet får plats.

Containrarnas dörrar måste gå att stänga, annars kan inte åkeriet hämta dem och föreningen får onödiga kostnader.

Återvinningscentralen i Jordbro industriområde har följande öppettider.
Måndag ......................... Stängt
Tisdag – torsdag ........... 13.00 – 19.00
Fredag – söndag ........... 09.00 – 16.00


Vi kommer att anordna grillning på våra stora lekplatser (på Norra Läget, Södra Läget och den södra lekplatsen på Nedergården).

Klockan 13.30–14.30 kommer det att finnas grillkorv (både med och utan fläskkött) att äta för både barn och vuxna. Utnyttja pausen till att stämma av vad som har blivit utfört och vad som återstår att göra och fördela ut de sista uppgifterna för dagen. Grillningen är också ett trevligt tillfälle att umgås med sina grannar en stund.

Vi ses!