Samfällighetens gruppavtal med Tele2
Segelkobbens samfällighet har ett gruppavtal med Tele2 för att distribuera bredband och TV-kanaler i vårt område. Bredband 100/10 och fria digitala TV-kanaler ingår i er avgift till samfälligheten.
Gruppavtalet tecknades ursprungligen med Com Hem. Därefter har Tele2 köpt Com Hem och integrerat Com Hem i sin egen organisation. På vissa ställen, till exempel i vårt gruppavtal, lever dock namnet Com Hem fortfarande kvar vilket kan vara lite förvirrande.

Vårt gruppavtal med Com Hem/Tele2

Bredband
I vårt gruppavtal ingår Bredband 100/10, vilket innebär 50-100 Mbit/s nedladdningshastighet och 7-10 Mbit/s uppladdningshastighet. Det räcker för att använda de flesta tjänster och att streama musik och film i hög kvalitet till TV eller dator. Bredband 100/10 ingår i er avgift till samfälligheten och kostar alltså inget extra.
Om man däremot samtidigt streamar film på flera enheter eller laddar ner större filer och vill att det ska gå snabbare så kan man uppgradera sin bredbandshastighet hos Tele2. Som boende i vår samfällighet får vi ett rabatterat pris på den högre hastigheten. Logga in på Tele2:s hemsida och gå till deras bredbandssidor för att se vad de erbjuder och till vilken kostnad.

I avtalet med Tele2 så ingår kostnadsfritt lån av en router med WIFI.

Kolla på Tele2:s bredbandserbjudanden

TV
I vårt gruppavtal ingår ett antal fria digital-TV-kanaler i samfällighetsavgiften. Dessa fria kanaler, se listan nedan, behöver man alltså inte ha ett extra abonnemang för att kunna se.
Om man däremot vill ha fler kanaler, exempelvis HD-kanaler, så kan varje fastighet teckna ett eget abonnemang med Tele2. Vid frågor eller för att teckna ett utökat TV-abonnemang så är det enklast att antingen logga in på Tele2's hemsida https://www.tele2.se/ eller att ringa deras kundtjänst.

Vad krävs av din TV?
Numera finns det endast digitala kanaler, inte några analoga TV-kanaler eller radiokanaler, i utbudet från Tele2. Det innebär att man måste ha en TV med inbyggd mottagare för kabel-TV (DVB-C) eller en extern digitalbox för att kunna titta på TV-kanaler på TV:n. Många moderna TV-apparater har en inbyggd mottagare för kabelsänd digital-TV. Den standard som krävs är DVB-C om man bara vill se de fria kanalerna.
Om man beställer ytterligare TV-kanaler så skickar Tele2 ett programkort för att låsa upp det tv-paket som du abonnerar på. Då krävs att mottagaren har en CI-kortplats. För att kunna se HD-kanaler måste man ha en digitalbox med HD-stöd eller en TV med CI+-kortplats.
Programkortet används alltså för att avkoda de extra TV-kanaler man abonnerar på. Man kan flytta programkortet mellan olika enheter (TV-apparater/digitalboxar), men man kan bara använda det i en enhet i taget. Om man tecknar ett abonnemang så kan då en av enheterna visa dessa extra kanaler medan eventuella övriga enheter endast kan visa de fria digitala kanalerna. Det finns dock något som heter syskonabonnemang där man kan
beställa extra programkort så att man kan visa det utökade abonnemang på flera enheter samtidigt.

Kolla om din TV kan visa Tele2:s HD-kanaler utan digitalbox

Comhem Play
Comhem Play ingår också, så för den som gärna tittar på direktsänd TV via mobil eller dator så finns möjligheten även till det. Med Comhem Play så kan man se de kanaler som ingår i abonnemanget men även möjlighet att se flera filmer och serier i efterhand. Mobil-appen har stöd för Chromecast för att streama till TV.

Kom igång med grundutbudet och Comhem play

Fria digitala kanaler
De kanaler som ingår i vårt grundutbud är, per 2021-12-06, följande:

Kanal Kanalplats
SVT1 1
SVT2 2
TV3 3
TV4 4
Kanal 5 5
TV6 6
Sjuan 7
TV8 8
Kanal 9 9
Kanal 11 11
TV12 12
SVT24 153
Barnkanalen 153
Kunskapskanalen 125
ATG Live 18
TV Finland 177

Observera att Tele2 kan förändra utbudet av fria kanaler, kanaler kan tillkomma och kanaler kan tas bort.

Om man inte har alla kanaler på sin TV eller digitalbox så kan man behöva göra en ny kanalsökning.

Copyright © 2014 Segelkobben. Alla rättigheter reserverade.