Numera så finns ej längre några analoga TV-kanaler eller radiokanaler kvar i utbudet från ComHem. Det innebär att man måste ha en TV med inbyggd mottagare för kabel-TV (DVB-C) eller en extern digitalbox för att kunna titta på TV-kanaler på TV:n.

Det ingår ett antal fria digital-TV-kanaler i samfällighetsavgiften och dessa behöver man alltså inte ha ett extra abonnemang för att kunna se. Om man däremot vill ha fler kanaler, exempelvis HD-kanaler, så kan varje fastighet teckna ett eget abonnemang med ComHem för att få det.

Vad krävs?
Många moderna TV-apparater har en inbyggd mottagare för kabelsänd digital-TV. Den standard som krävs är DVB-C om man bara vill se de fria kanalerna. Om man vill kunna köpa till ytterligare abonnemang så krävs att mottagaren har en CI-kortplats. För att kunna se HD-kanaler måste man ha en digitalbox med HD-stöd eller en TV med CI+-kortplats. Om man tecknar ett abonnemang så knyts det till ett visst kort som används för att avkoda TV-kanalerna. Man kan ta med sig kortet mellan flera TV-apparater/digitalboxar men man kan bara använda det i en TV i taget. Om man alltså tecknar ett abonnemang så kan en av TV-apparaterna visa dessa kanaler och eventuella övriga TV-apparater får visa de fria digitala kanalerna. Det finns dock något som kallas syskonabonnemang där man då får ett extra kort så att man kan visa det utökade abonnemang man tecknat på två TV-apparater/digitalboxar samtidigt.

Com Hem Play
Com Hem Play ingår också, så för den som gärna tittar på direktsänd TV via mobil eller dator så finns möjligheten även till det. Med Com Hem Play så kan man se de kanaler som ingår i abonnemanget men även möjlighet att se flera filmer och serier i efterhand. Mobil-appen har stöd för Chromecast för att streama till TV.

Fria digitala kanaler
De kanaler som ingår i vårt grundutbud är, per 2020-09-08, följande:

Kanal Kanalplats
SVT1 1
SVT2 2
SVT24 153
TV3 3
TV4 4
Kanal 5 5
TV6 6
Sjuan 7
TV8 8
Kanal 9 9
Kanal 11 11
Barnkanalen 153
Kunskapskanalen 125
ATG Live 18
TV Finland 177

Om man inte har alla kanaler på sin TV eller digitalbox så kan man behöva göra en ny kanalsökning.

Vid frågor eller för att teckna ett utökat TV-abonnemang så är det enklast att antingen kolla på Com Hems hemsida, http://www.comhem.se, eller att ringa deras kundtjänst.

Com Hems sidor om utbuden och hur man får in dem i sin TV:

Fria digitala kanaler

Krav för att kunna se HD-kanaler

Vårt gruppavtal med Com Hem

Copyright © 2014 Segelkobben. Alla rättigheter reserverade.