Att sätta upp en RSS-prenumeration görs genom att först installera det program man vill använda för att läsa RSS-flödet. Efter att man installerat programmet så tar man sin webbläsare och går till hemsidan - http://segelkobben.se

Väl där så går man till startsidan för den avdelning man vill prenumerera på (startsidan, Samfälligheten, Intresseföreningen eller Grannsamverkan). Klicka sedan på länken RSS-prenumeration ganska högt upp till höger. Din nyinstallerade RSS-läsare bör då starta och erbjuda dig att prenumerera på detta RSS-flöde. Om den inte startar - kopiera adressen till RSS-flödet (högst upp i webbläsaren), starta din RSS-läsare och lägg sedan till adressen manuellt.

Om du vill ha en till prenumeration för en annan avdelning så är det bara att gå till den avdelningen och upprepa proceduren. Beroende på hur man ställer in sin RSS-läsare så kommer den, med ett förinställt interval, att gå och titta i RSS-flödet på hemsidan för att se om det har kommit några förändringar där. Om den hittar några förändringar så brukar programmet sedan upplysa om detta - antingen genom att det plingar till eller att en text visas på skärmen. Exakt hur larmen sker är upp till respektive RSS-läsare och det får man då ställa in så att det blir som man vill ha det.

När ett nytt inlägg har hittats i hemsidans RSS-flöde så brukar man kunna läsa det i sin RSS-läsare på telefonen eller datorn. Vill man kan man sedan lätt besöka hemsidan för att läsa meddelandet på sin rätta plats genom att klicka på en länk som leder till det vanliga inlägget på hemsidan.

För mer information om RSS, se gärna http://sv.wikipedia.org/wiki/RSS

Nedan följer några exempel på RSS-läsare för olika telefoner och datorer. Listan kan komma att kompletteras/förändras med tiden om det dyker upp nya förslag på RSS-läsare.

RSS-läsare för datorer

Windows

Mac

 

RSS-läsare för mobiltelefoner/plattor:

Windows-telefoner

  • NextGen Reader

Android

IOS (IPhone / IPad)

  • Feedly
  • Letar just nu efter förslag på bra - helst utan krav på Google Reader eftersom det kommer läggas ner framöver

Copyright © 2014 Segelkobben. Alla rättigheter reserverade.